Beste duikers,

 

Zoals jullie in het duikertje hebben kunnen lezen gaat het komende seizoen weer een 1* opleiding en een 2* opleiding draaien. Dat betekent dat we als instructeurs weer het nodige werk te verzetten hebben, naast de trainingen die we in het zwembad verzorgen.

 

Behalve de lopende opleidingen zijn er ook een aantal mensen die ooit begonnen zijn met een opleiding of specialisatie maar er geen prioriteit (meer) aan geven. Om het voor ons overzichtelijk te houden, en iedereen een vergelijkbare opleiding te kunnen geven willen we alleen maar mensen voor een brevet opleiden in het jaar dat de op opleiding ook daadwerkelijk gegeven wordt. (Maak je de opleiding niet af, dan blijven je afgetekende modules wel gewoon geldig tot het moment waarop je weer verder gaat.)

Concreet betekent dit, dat de mensen die met een 2* opleiding bezig zijn tot eind juni 2009 de tijd hebben de opleiding af te ronden. Eind augustus bekijken we of er genoeg aanmeldingen (minimaal 4) zijn voor een nieuwe 2* opleiding. Gaat de 2* opleiding door dan heeft iedereen tot juni 2010 de tijd om de 2* opleiding af te ronden. Daarna wordt het waarschijnlijk pas weer 2012 voor er weer een nieuwe 2* opleiding start. In september 2010 zal er gekeken worden hoeveel animo er is voor een 3* opleiding, en voor de specialisatie redden. Iedereen die nog voor de zomerstop opleidingsduiken wil maken kan dat in juni nog doen, daarna breekt ook voor de instructeurs de vakantieperiode aan.De persluchtduik in het zwembad van 5 juni zal in het teken staan van een netten training. Het eerste deel van de training zullen we een aantal netten boven de bodem van het zwembad gaan installeren. Daarbij zal je merken hoe lastig het is om samen onderwater te communiceren. De tweede helft van de training zal bestaan uit het gecontroleerd vast komen zitten in een net en er met behulp van je buddy, en uiteindelijk met je duikmes er weer uit te komen. Zorg dat je om 9.00 uur je set opgebouwd hebt zodat we snel het water in kunnen. Breng als extra hulpmiddelen in ieder geval je mes en je handschoenen mee.
 
De trainingscommissie