Als duikvereniging de Sea-Devils zijn wij er erg trots op dat we sinds 1993 de beschikking hebben over een eigen clubhuis. Ons clubhuis is gelegen aan een privé plas met een maximale diepte van 16 meter. Deze locatie wordt intensief gebruikt voor het geven van opleidingen, het maken van een recreatief duikje of gewoon om even bij te kletsen op woensdag avond of zondag ochtend.
 
chuckyClubhuis 2DW 1

 

Het duikwater is over het algemeen redelijk helder. Bijzonderheden zijn het grote kunstmatige rif, de Big Bag stelling met de tunnel, het wrak The Old Taverne, het Devils-Wreck de vele voorntjes, de snoeken, en zonnebaarzen die er een schuilplaatsje hebben gevonden. Als je geluk hebt kom je ook diverse soorten karpers tegen, favoriet bij de visclub de Meeren, die ook gebruik maakt van onze mooie plas. De twee kunstriffen die in de plas geplaatst zijn bestaan uit holle betonnen elementen die elk ongeveer een meter in doorsnede zijn en 1,2 meter hoog. Door de manier van stapelen is een rif ontstaan, waar je als duiker tussen de elementen door kunt duiken. Inmiddels hebben de driehoeksmosselen zich op alle objecten gekoloniseerd, en hebben ook de sponzen hun plek kunnen vinden op de objecten. Ook zijn er onder water 3 verschillende oefen plateaus gemaakt. Een ervan ligt op drie meter en de andere 2 op zes meter. Deze plateaus worden gebruikt tijdens de opleidingen om oefeningen veilig te kunnen doen.

Het grote Devils-Wreck is in een apart stukje op deze site uitgebreid beschreven. Dit object biedt vele mogelijkheden vooral voor de Technische duikers om hun vaardigheden op een gecontroleerde veilige wijze uit te oefenen. 

Al onze grotere onderwaterobjecten zijn door middel van een lijnenstelsel met elkaar verbonden. Dit lijnenstelsel is aangelegd op de "cave-manier". Buiten deze belijnde objecten liggen er her en der nog een aantal kleinere objecten.

Er zijn voldoende stevige tafels voorhanden om je uitrusting op te kunnen bouwen. 

Verder ligt er een prachtig ponton, dat je vanaf het terras, via een loopbrug kunt bereiken, en vanwaar je ideaal te water kunt, alsof je van een schip te water gaat.

 

Al met al een Walhalla voor iedere duiker!


                                      Ponton

 

Tekening grote rif, gelegen op 5-9 meter
 
Het adres van ons clubgebouw is:
Langenboomseweg 112
5453 JD MILL

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
route A73 to Sea-Devils   route-A73-to-Sea-Devils-detail