Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Opschoondag 2013Op 29 juni jl. werd de jaarlijkse BBQ van de club gehouden. Voorafgaand aan de BBQ was er overdag door enkele leden van de club hard gewerkt tijdens de opschoondag in en rondom het clubhuis.

Zo werd er een hek tussen het terras en de afrit naar het water verlengd, werden de bossen en struiken rondom het terras aan de waterkant gekortwiekt met een bosmaaier, werd het clubhuis volledig schoongepoetst van binnen en van buiten en werden de laatste klussen aan de nieuwe omkleedruimte verricht. Aan het einde van de dag stonden het clubhuis, de vul- en compressorruimte en de nieuwe omkleedruimte er spik en span bij. Alles netjes, schoon, ontdaan van stof, vuil en onkruid. 

’s Avonds werd deze opschoonactie samen met andere clubleden afgesloten met een heerlijke en  vooral ook erg gezellige BBQ. Voor de gelegenheid was er een grote partytent op het terras gezet en de feestverlichting opgehangen. Men kon genieten van heerlijke salades, vlees, brood en lekkere sausjes en ook aan drank ontbrak het niet.

Halverwege de avond riep de voorzitter iedereen bij elkaar voor de ingang van de nieuwe omkleedruimte want er waren wel wat zaken die even benoemd mochten worden op deze avond. Zo hadden enkele cursisten van de 1* NOB opleiding inmiddels hun brevet gehaald en deze werden vanavond uitgereikt. Helaas konden de originele brevetten niet worden uitgereikt, want die worden tegenwoordig rechtstreeks naar de cursisten verzonden. Maar instructeur Nico had er wat leuks op gevonden. Hij had van een mooie onderwaterfoto van een van de clubleden 2 brevetten gemaakt die als symbool dienden voor het originele brevet. Van de reeds geslaagde cursisten waren er 2 aanwezig, te weten Marijn Verbruggen en Sylvia Helder. Vergezeld van applaus van alle aanwezigen werden de brevetten glunderend in ontvangst genomen.

Als duikclub zijn we er trots op dat we een mooi clubhuis aan de waterkant hebben van onze huisplas. Het clubhuis is van alle gemakken voorzien en heeft ook een vulruimte, ruime parkeermogelijkheden, opbouwtafels en een heerlijk terras aan het water. Sinds kort is daar een mooie voorziening bijgekomen, nl. een grote, verwarmde omkleedruimte. Als het straks weer kouder wordt, of het regent (we willen ons toch graag droog in ons droogpak hijsen), dan is er vanaf nu de mogelijkheid om lekker droog om te kleden in een grote ruimte voorzien van licht, kapstokken, banken, verwarming en spiegel voor de ijdelen onder de clubleden ;-)
Tijdens de BBQ-avond was het dan zover; de nieuwe kleedruimte kon officieel worden geopend. Ter gelegenheid hiervan was er een glimmend lint in een strik voor de deur gespannen. Sylvia, sinds kort webredacteur bij de club, kreeg een niet al te scherpe schaar overhandigd maar knipte zonder problemen het lintje door waarmee de kleedruimte officieel in gebruik genomen kon worden.

Omdat Ron tijdens de ALV op 4 juni niet aanwezig was werd er op deze avond tevens gebruik gemaakt van de gelegenheid om hem officieel te bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder de afgelopen jaren. Ron heeft deze functie neergelegd omdat hij zich gaat toeleggen op de instructeursopleiding van de NOB en hij zich zo aan kan sluiten bij de instructeurs van de club.  Tijdens de ALV was Arnold al geinstalleerd als nieuwe beheerder van het clubhuis, nu konden we Ron bedanken voor zijn inzet. Na een korte toespraak van onze voorzitter nam Ron onder luid applaus van de aanwezigen een mooie bos bloemen in ontvangst.

Al met al was het een geslaagde, zeer gezellige avond waar we met genoegen op terug kunnen kijken.

IMG 0728IMG 0729IMG 0730IMG 0731IMG 0732IMG 0733IMG 4632IMG 4637IMG 4641IMG 4642IMG 4647IMG 4649IMG 4650